2018. augusztus 1., szerda

Töltött csirke egészben

Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke
2-3 db csirkemáj
3-4 fej gomba
1 kis fej hagyma
2 db zsemle
2 db tojás
1 kis csokor petrezselyemzöld
kakukkfű
só, bors ízlés szerint
kevés olaj
csirke fűszersó
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát feldaraboljuk, a májat csíkokra vágjuk. Ha készen van, ebben a sorrendben mehet is kevés olajon egy serpenyőbe, ahol szépen összepirítjuk őket, megszórva a kakukkfűvel. Míg kicsit hűl a keverék, addig vízbe áztatjuk a zsemléket, majd jól kicsavarva egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojásokat, rászórjuk az összevágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, majd a keverékkel együtt jól összedolgozzuk. Ha készen vagyunk, akkor a megtörölgetett csirke hasüregébe betöltjük ami belefér, a maradékot pedig majd mellé tesszük a tepsibe. Megszórjuk a szárnyast fűszersóval, kevés olajat cspegtetünk rá és kicsit átmaszírozzuk, hogy mindenhol érjék az ízek. Utána olajozott tepsibe tesszük, kicsi vizet öntünk alá, és fóliával lefedve az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. húsz-huszonöt perc után levesszük a fóliát, és anélkül sütjük tovább, míg szép piros színt, ropogós külsőt nem nyer. Tálaláskor ha egy konyhai ollóval felvágjuk a mellehusát, akkor szépen ki tudjuk kanalazni belőle a tölteléket, vagy éppen azzal együtt is szeleteket vághatunk a húsból. Tetszés szerinti körettel kínálhatjuk.


A csirke nálunk a legnépszerűbb hús, ami az asztalunkra kerül. Töltve is szeretjük, éppen ezért néha megpróbálok kicsit újítani, variálni a belevaló összetevőin :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése