Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 19., szerda

Gyors sajtos perec vagy pogácsa


Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
18 dkg margarin
2 db tojás sárgája
2 ek. tejföl
1,5 teáskanál só
a tetejére: 1 db tojás, reszelt sajt, mák, szezámmag ízlés szerint

Elkészítés:
Egy tálba beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sót, beledarabolom a margarint. Két kezemmel eldörzsölöm a liszt közt a margarint, majd hozzádolgozom a tojásokat és a tejfölt. Könnyen összeáll a tészta, már lehet is a lisztezett deszkára tenni. Kb. egy centi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy perec kiszúróval megformázzuk. A pogácsákat vagy pereceket szilikonlappal bélelt(aki jobban szereti, annak sütőpapíros, vagy margarinnal kikent) tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, mákkal, szezámmaggal. Előmelegített sütőben húsz perc alatt megsül.


A receptet Bence találta jó két évvel ezelőtt itt a neten. Nagyon akarta, hogy süssünk valamit, vállalta, hogy a hűtőben található hozzávalókhoz alkalmazkodik. A végeredmény meglepően finom, bár nincs túl sok ebből az adagból, de azóta már rutinosan mindennek a kétszeresét mérem ki:-)
Biztosan észrevettétek, hogy azt írtam, egy tálban dolgoztam össze a hozzávalókat. Még nagymamámtól tanultam, mert így nem szóródik szét a liszt a konyhapulton, könnyebb hiszen a deszkára már csak az összeállított tésztát teszem ki. Aki elolvassa a receptet, az rögtön észreveszi, hogy nincs benne sem élesztő, sem sütőpor. Nem tévedés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése