Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 21., péntek

Halászlé egyszerűen, ahogy a férjem készíti:-)Hozzávalók:
1 kg Tengeri haltörzs
3-4 szelet ponty (van, hogy ez el is marad nálunk)
1db paprika
1 db paradicsom
2-3 szem krumpli nagyon apróra vágva
2 db jó nagy fej hagyma apróra vágva
2 dl vörösbor
1 dbz halászlésűrítmény(200 gr)
4 db halászlékocka
só,pirospaprika
olaj
aki szereti, annak csípős paprika a végén
Elkészítés:
A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk, és olajon egy lábosban megdinszteljük. Nem kell egészen megpuhulnia, ha már félig készen van, rátehetjük az apró kockákra vágott krumplit, paprikát és paradicsomot. Megszórjuk sóval, pirospaprikával. Kevés vizet öntünk rá, és lefedve addig hagyjuk főni, míg tökéletesen meg nem puhul minden. Nem túl sok idő, hiszen apróra van vágva benne minden hozzávaló. Ha elkészült, akkor pépesre törjük vagy passzírozzuk. Felengedjük fél liter vízzel, beletesszük a sűrítményt és a halászlékockákat, és hagyjuk, hogy minden szépen feloldódjon, összefőjön benne. Miután összeforrt, beleöntjük a bort, még egy liternyi forró vizet és óvatosan beleengedjük a haldarabokat. Innentől kezdve már nem kell neki sok idő, csak annyi, míg a hal átfő a lében.


Az igazi halászlé rajongók most talán elhúzzák a szájukat, és azt gondolják, ki hallott még olyat, hogy hekkből fő a halászlé. Ám ahol kisgyerek van, aki szereti ezt az ételt, ott mindenképpen érdemes kipróbálni. A hekktörzs mellé természetesen azért kerülhet még bele néhány szelet busa vagy ponty is, Karácsonyra mi is úgy szoktuk csinálni, mert apósom inkább azokat a halakat szereti. De nekünk tökéletesen megfelel ez a verzió, amiből bátran szedek Bence tányérjába is. A csípős paprikát pedig csak kis tálban készítem az asztalra, mert a férjemnek elég annyi pikánsság a levesben, amennyit az alapsűrítménytől kap, után ízesíteni inkább csak én szoktam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése