2011. október 20., csütörtök

Mustáros csirkecombok


Hozzávalók:
4 db csirkecomb kettévágva
2 pohár tejföl
1 fej hagyma
20 dkg sajt
1 ek. mustár
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2-3 ek. liszt
pirospaprika
ételízesítő
Elkészítés:
A tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat. A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla a felesleget. Ezután alaposan megforgatok minden darabot a mártásba, úgy, hogy mindenhol a mustáros szósz. Egy tepsibe egymás mellé sorakoztatom a darabokat. tetejüket kicsit megszórom pirospaprikával, majd a karikára vágott hagymákat is ráterítem. Öntök alá egy kevés vizet, lefóliázom és közepes lángon beteszem a sütőbe. Ha már egy jó 45 percet sült, kiveszem, leveszem róla a takarást, megszórom a reszelt sajttal, és visszadugom, hogy a sajt megolvadjon, az étel pedig egy kis színt kapjon.


Az eredeti recept szerint a tepsi aljára olajat kellene kenni, a húsokra pedig vajat a liszt helyett. Persze kipróbálható így is, én is megtettem. De nekünk úgy nagyon úszott a zsíros lében, amikor megsült. Ezért módosítottam a leíráson. A liszt nagyszerűen besűríti a hús alatti mártást, amiben benne van a mustáros keverék és a hagyma, sajt isteni íze.
Olajat pedig soha, semmilyen sült alá nem teszek, kivétel ez alól az oldalas, ha kifejezetten fokhagymás zsírt szeretnék hagyni egy későbbi jó ki friss szelet kenyérre. Más esetekben nálam mindig egy kis víz kerül a hús alá, lefóliázom, és úgy sütöm. Vagy egyszerűen beteszem egy sütőzacskóba a befűszerezett husit, ahol minden íz bent marad.
Ehhez a mustáros csirkéhez a legjobb szerintem a tört krumpli vagy a krumplipüré.

1 megjegyzés:

  1. Megtaláltam! Bár most karaj lett kiolvasztva, remélem azzal is jó lesz. :) Próba-cseresznye! :D

    VálaszTörlés