2011. november 11., péntek

Fincsi csirke




Hozzávalók:
4 db csirkecomb ketté vágva(készülhet más "alkatrészből is)
1 ek. pirospaprika
4 dl tejföl
1 tk. ételízesítő
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
kevés liszt

Elkészítés:
A combokat besózzuk. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és ebbe a keverékbe beleforgatjuk a combokat. Tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a darabokat. A hagymát megtisztítjuk, és fél karikákra vágva a csirke tetejére szórjuk. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, az összezúzott fokhagyma gerezdekkel, és az ételízesítővel , majd a keveréket ráöntjük a hagymás csirkére. Egy jó decinyi vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk a tepsit és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. egy jó háromnegyed óra kell a csirkének, hogy a húsa átpuhuljon. Persze ez attól is függ, hogy mekkora darabokkal dolgozunk. Ha a hús megpuhult, akkor fólia nélkül még pár percre visszatoljuk a forró sütőbe, hogy a teteje szépen megpirulhasson.


Nálunk a csirkés ételeknek mindig nagy sikere van. Gyorsan és változatosan elkészíthető, ez a legjelentősebb fehér hús amit fogyasztunk.
A lisztes forgatást semmiképpen ne hagyja ki, aki az elkészítés mellett dönt, mert attól lesz a szaft jó krémes. Mi krumplipürével és valamilyen savanyúsággal vagy idénysalátával szoktuk fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése