2011. november 14., hétfő

Paradicsomleves


Hozzávalók:
1/2 liter paradicsomsűrítmény(én dobozosat szoktam használni)
2 ek. liszt
2 ek. olaj
ételízesítő
1 kis szál zeller zöld
cukor
tészta
Elkészítés:
Az olajból és lisztből világos rántást készítek, majd felöntöm a paradicsomsűrítménnyel. Jól elkeverem a habverővel, ne maradjanak benne csomók. Felöntöm annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen (kb 4-5 dl) Megszórom az ételízesítővel és cukorral ízlés szerint, majd beledobm a zeller zöldet, és kis lángon hagyom jól összeforrni. Pár perc múlva megkóstolom, és ha kell, még ízesítek rajta. Beleteszem, a betűtésztát, és még addig főzöm, míg a tészta megpuhul benne.


Ez a világ legegyszerűbb paradicsom levese, de mi nagyon szeretjük. Nem főzök bele minden alkalommal tésztát, van amikor pirított zsemlekockák, vagy éppen levesgyöngy kerül a tetejére. Érdekes dolog, hogy nálunk milyen népszerű ez a leves, holott anyukám nagyon ritkán készített nekünk ilyet. Valójában én is csak akkor kaptam rá a készítésére, amikor Bence óvodás lett, és itthon is elkezdet egy-két olyan ételt emlegetni, ami addig a mi menünkben nem nagyon szerepelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése