Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. január 13., péntek

Tejfölös-kolbászos krumplileves


Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
15 dkg füstölt kolbász
2 db babérlevél
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
2 db leveskocka
Elkészítés:
A krumplit megtisztítom, kisebb kockákra vagdalom, és a babérlevéllel, leveskockával és fokhagymával együtt lábosba rakom. Felöntöm egy liternyi vízzel, és odateszem főni. Felkarikázom a kolbászt, és azt is a készülő leveshez adom. Kis lángon főzöm, hogy az ízeknek legyen idejük összefőni, mert a krumpli hamar megpuhul. Egy tálkában a tejfölt csomómentesre kikeverem a lisztel, majd teszek hozzá egy merőkanálnyit a főzőléből is, és ha sikerült szép simára dolgoznom, a leveshez öntöm. Forralok még rajta egyet, aztán elzárom a lángot.


Gyors, egyszerű és pénztárcakímélő leves, utána nagyszerű második fogás lehet egy adag palacsinta, vagy bármilyen tésztaétel. Nálunk mindenki szereti, bár nem egyforma módon:-) Bence a krumplit eszi benne inkább, én pedig csak a levét szeretem. Még szerencse, hogy itt van a férjem, aki normális módon szed a tányérjába belőle, és válogatás nélkül be is kanalaz mindent:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése