2012. január 13., péntek

Tejfölös-kolbászos krumplileves


Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
15 dkg füstölt kolbász
2 db babérlevél
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
2 db leveskocka
Elkészítés:
A krumplit megtisztítom, kisebb kockákra vagdalom, és a babérlevéllel, leveskockával és fokhagymával együtt lábosba rakom. Felöntöm egy liternyi vízzel, és odateszem főni. Felkarikázom a kolbászt, és azt is a készülő leveshez adom. Kis lángon főzöm, hogy az ízeknek legyen idejük összefőni, mert a krumpli hamar megpuhul. Egy tálkában a tejfölt csomómentesre kikeverem a lisztel, majd teszek hozzá egy merőkanálnyit a főzőléből is, és ha sikerült szép simára dolgoznom, a leveshez öntöm. Forralok még rajta egyet, aztán elzárom a lángot.


Gyors, egyszerű és pénztárcakímélő leves, utána nagyszerű második fogás lehet egy adag palacsinta, vagy bármilyen tésztaétel. Nálunk mindenki szereti, bár nem egyforma módon:-) Bence a krumplit eszi benne inkább, én pedig csak a levét szeretem. Még szerencse, hogy itt van a férjem, aki normális módon szed a tányérjába belőle, és válogatás nélkül be is kanalaz mindent:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése