Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. február 3., péntek

Fánkocska percek alatt


Hozzávalók:
2 dl joghurt (lehet gyümis is)
15 dkg finomliszt
1 ek. cukor
1 db tojás
1 cs. sütőpor
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A joghurtot egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást és a cukrot. Kikavarjuk, majd hozzádolgozzuk a sütőport és a lisztet. Egy serpenyőben olajat melegítünk. Ha már jó meleg, de nem forró, akkor a masszából egy evőkanál segítségével halmokat teszünk a serpenyőbe. Vigyázzunk, mert megnőnek! Közepes(vagy talán annál is egy picivel kisebb)lángon sütjük. Ha az egyik oldala már szép piros, akkor átfordítjuk egy sütőlapát vagy villa segítségével, és a másik oldalának akkor már csak 1-2 perc kell. Érdemes papír törlőre szedni, mert természetesen olajos, akárcsak az igai fánk vagy a lángos. Porcukorral megszórva vagy lekvárral kínálhatjuk. Az elkészítési idő mosogatással együtt sem több mint 15 perc.


Bár nem mondom, hogy szerencsés az olajban sütögetés, de egyszer-egyszer egy ilyen édességet is el lehet készíteni. Nagyon gyors, és mint már annyi receptemnél leírtam, ez is olyan, amihez szerintem minden hozzávaló van mindig egy háztartásban. Mivel sima joghurt nem volt itthon, epresből készítettem. Könnyű, és puha a belseje. Érdemes odafigyelni arra, hogy az olaj tényleg ne legyen forró, mert akkor könnyen megég kívülről a tészta, belülről viszont ragacsos és nyers marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése