Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 22., kedd

...


 Milyen faramuci idő volt ma is. A Dunántúlon lehűlt a levegő, esett és viharok voltak, nálunk pedig 30 fokot mutatott a hőmérő. Bevallom, eléggé megvisel ez a váltakozó hőmérséklet, és főleg a szél, ami már mostanra nálunk is feltámadt.
Szombaton azonban elég tűrhető idő volt. Nem is bántam, mert családi egészségnap volt Bencéék iskolájában. Elmentünk, de nem volt egy nagy durranás. A gyerekeknek nem ártott volna normális programokat szervezni, mert az előadások elsősorban a felnőtteknek szóltak a tupperware-ról, oriflaméről, ásványokról, gyógynövényekről szóltak. Illetve nem is annyira előadások voltak ezek, hanem inkább csak amolyan kirakodások. A szombati délelőttöt viszont megelőzte egy egész hetes rendezvénysorozat a suliban, minden napra jutott valami. Pénteken délután zöldségeket és gyümölcsöket faragtak az osztályokból kiválasztott négy fős csapatok. Bencéék a töklovacskát csinálták, és Bence külön gyártotta a paprikaautót:-) Bár bevallom, nem igen volt fogamra való ez a feladat, bármilyen aranyos alkotásokat is csináltak a gyerekek. Ebben az elég nehéz anyagi helyzetben nem hiszem, hogy a zöldség és a gyümölcs arra való, hogy szétvágjuk, majd a szemétbe végezze. Jobban örültem volna, ha a hozzávalókból saláták készülnek, és megeszik tízóraira.

A hét elején volt egy olyan feladat is, hogy harmadik osztálytól felfelé minden gyereknek egy fogalmazást kellett írnia. Olyat, ami az egészséggel kapcsolatos. Bence története Mars Petiről szólt, aki a távoli bolygóról érkezett, és nem eszik mást csak olyan bogyókat, amiben minden szükséges ásványi anyag és vitamin benne van. Arra kíváncsi a kis űrlakó, hogy itt a Földön a gyerekek hogyan jutnak hozzá ezekhez a dolgokhoz, miket esznek, hogy egészségesek legyenek. Aztán minden osztályból beszedték a legjobb négyet, azok közül válogatott a tanári kar. Legnagyobb  büszkeségünkre Bencéjét találták a legjobbnak, első helyet, s így oklevelet nyert vele!1 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, gratulálok Bencének!!!! De egyetértek veled, kár a kidobott zöldségekért!

    VálaszTörlés