2012. május 30., szerda

Pirított sertésmáj

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
olaj
2 fej vöröshagyma
őrölt bors
pirospaprika
majoranna

Elkészítés:
A sertésmájat megmosom, papírtörlővel leszárítom és ujjnyi csíkokra vágom. A hagymát félkarikákra vágom, kevés olajon dinsztelni kezdem. a folyamat meggyorsítható és tökéletesíthető, ha a hagymára kevés sót szórunk, amitől a hagyma nedvességet enged, és jobban megpárolódik. Ha készen van, ráteszem a májat, alaposan átforgatom a forró hagymás olajban. Megszórom szárított majoránnával, őrölt borssal, és kevés fűszerpaprikával. Csak annyi vizet öntök rá, hogy a paprika ne égjen meg. Pár perc és már el is lehet zárni alatta a gázt. Sózom, majd krumplival és savanyúsággal tálalom.


Sertésmáj elég ritkán kerül az asztalunkra, de ma valahogy megkívántuk. Persze csak mi a férjemmel, Bence nem kért belőle, Ő külön menüt kapott. Pedig éppen neki sem ártott volna meg, hiszen a sertésmájban vas, H-vitamin, foszfor, cink és réz is van, ami szükséges az egészséges sejtműködéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése