Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. július 26., csütörtök

Ricottás-barackos pite



 Hozzávalók:
25 dkg liszt
15-20 dkg ricotta (lehet tehéntúró is)
1 db tojás
3 dl tej
1 cs. sütőpor
25 dkg cukor
barack ízlés szerint
Elkészítés:
A tojást egy keverőtálba ütöttem és a cukorral és tejjel kicsit elkevertem. Belemértem a lisztet, a sütőport és a ricottát, majd fakanállal összedolgoztam. Egy sütőtálat kikentem margarinnal és beleöntöttem a masszát, amit cikkekre vágott őszibarackkal díszítettem. Előmelegített sütőben közepes lángnál nekem 20 perc alatt sült meg, de érdemes egy fogpiszkálóval ellenőrizni. Megvártam míg kihűlt, majd szeleteltem és porcukorral megszórtam a pitét.



Az alapreceptet már többször használtam, de most kiegészítettem a ricottával és még egy kis tejjel. Igazándiból nem nagyon tudtam mit is kezdjek a férjem által vásárolt ricottával, ami a szó szoros értelmében nem túró, hiszen tejsavóból készül, ízét tekintve édeskés, darabos és a túrónál szerintem

szárazabb sajtkészítmény. Ettől függetlenül nagyon finom, és nem csak azért, mert elegánsabb azt mondani, hogy a pitémben ricotta van és nem túró:-) Az adag másik feléből egyébként körözöttet készítettem vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése