Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. március 25., hétfő

Puding meggyel és piskótával

Hozzávalók:
2 x0,5 dl tej
2 x 3 ek. cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. csokis pudingpor
1 cs. babapiskóta
magozott meggybefőtt
Elkészítés:
Egy tetszés szerinti tál vagy tepsi alját kirakjuk babapiskótával. Fél liter tejben 3 ek. cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot, és óvatosan a piskótákra kanalazzuk. Várunk pár percet, míg kicsit "bőrösödik" a puding, majd kirakjuk jól lecsöpögtetett begybefőttel a vaníliás puding tetejét. Megfőzzük a maradék tejjel és cukorral a csokis pudingot, és a meggyes rétegre merjük. Aki szeretné még gazdagabbá tenni, az a meggy tetejére is tehet babapiskótát, még mielőtt a pudinggal bevonná. A csokipuding tetejére pár szem díszítő meggyet teszünk, és pár órára magára hagyjuk a tálat, hogy a piskóta megpuhulhasson, és az ízek egymásra találjanak.
Tudom, nem egy mestermű, és nem is díjnyertes ízkombináció. De amikor az embernek van egy kamaszodó fia, akinek minden második kérdése az, mit lehet enni, akkor bizony jól jönnek az ilyen mentőgondolatok. Így volt ez ma is, amikor Bence megkérdezte, mi lesz a desszert. Sütni nem volt kedvem, és szétnézve a spájz polcain ez bizonyult a leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldásnak :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése