2013. március 25., hétfő

Puding meggyel és piskótával

Hozzávalók:
2 x0,5 dl tej
2 x 3 ek. cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. csokis pudingpor
1 cs. babapiskóta
magozott meggybefőtt
Elkészítés:
Egy tetszés szerinti tál vagy tepsi alját kirakjuk babapiskótával. Fél liter tejben 3 ek. cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot, és óvatosan a piskótákra kanalazzuk. Várunk pár percet, míg kicsit "bőrösödik" a puding, majd kirakjuk jól lecsöpögtetett begybefőttel a vaníliás puding tetejét. Megfőzzük a maradék tejjel és cukorral a csokis pudingot, és a meggyes rétegre merjük. Aki szeretné még gazdagabbá tenni, az a meggy tetejére is tehet babapiskótát, még mielőtt a pudinggal bevonná. A csokipuding tetejére pár szem díszítő meggyet teszünk, és pár órára magára hagyjuk a tálat, hogy a piskóta megpuhulhasson, és az ízek egymásra találjanak.




Tudom, nem egy mestermű, és nem is díjnyertes ízkombináció. De amikor az embernek van egy kamaszodó fia, akinek minden második kérdése az, mit lehet enni, akkor bizony jól jönnek az ilyen mentőgondolatok. Így volt ez ma is, amikor Bence megkérdezte, mi lesz a desszert. Sütni nem volt kedvem, és szétnézve a spájz polcain ez bizonyult a leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldásnak :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése