2013. június 16., vasárnap

Pácolt tarja

 Hozzávalók:
1 kg csont nélküli szeletelt tarja
2 dl oliva olaj
1 tk. apróra vagdalt kakukkfű
1 tk. morzsolt oregánó
1 kk. chili pehely (vagy ízlés szerint apróra vagdalt chili)
1 ek. kechup
1 nagy fej hagyma
1 db paradicsom
1-1,5 dl vörösbor
Elkészítés:

 A hagyma, a bor és a paradicsom kivételével a többi fűszert elkeverjük az oliva olajjal, majd beleforgatjuk a szeletelt húsokat. Letakarjuk fóliával, és pár órára betesszük a hűtőbe. Az sem baj, ha már előző este elkészítjük. Másnap a sütőtál aljába belekarikázzuk a hagymát, ráfektetjük a pácolt hússzeleteket, majd megrakjuk a paradicsom és fokhagyma karikákkal. Vörösbort öntünk alá, és fóliával letakarva forró sütőbe dugjuk. Kis lángon adunk neki legalább másfél órát, majd levesszük a fóliát és még fél órát hagyjuk pirulni.



Sertés húsok közül meg mondom őszintén, a tarját szeretem leginkább. Sütni és rántani egyaránt, mert nem száraz, szaftos és finom hús. Van aki ózkodik tőle, zsírosnak tartja, pedig ha jó darabot sikerül választanunk a hentesnél, nm fogunk csalódni benne. Rántani nem igazán akartam most, s mivel még mindig van az üvegben a múltkor főzéshez felbontott vörösborból, úgy döntöttem, egy finom kis pácolás után ebben sül majd meg a hús. Bence kérésére sült krumplit és tejfölös uborkasalátát készítettem hozzá. Öröm volt nézni, ahogy a két pasi lapátolja befelé a mai ebédet :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése