2013. november 17., vasárnap

Töltött csirketekercs

 Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb
10 dkg csirkemáj
1 kis fej lilahagyma
2 db tojás
2 db zsemle
3-4 kisebb fej gomba
őrölt bors
ételízesítő, só csirke fűszersó
1 nagy ek. vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A munkát azzal kezdjük, hogy a felsőcombokat kifilézzük. Vagyis egy jó éles késsel a csont két

 oldalánál óvatosan bevágunk, és "kioperáljuk" a csontot. Ahol vastagabb a hús, ott félig belevágunk a combfilébe, és kihajtjuk, így egy egészen jó kis szeletet kapunk. Klopfolóval kicsit ki is veregetjük. Besózzuk kicsit, borsozzuk, majd félre tesszük, míg a töltelék elkészül. A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük. Hozzá ütjük a tojásokat. a májat vágólapon apróra kockázzuk, csakúgy, mint a gombafejeket. Ezek is mennek a töltelékbe a finomra aprított hagymával és petrezselyemzölddel együtt. Megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és kézzel vagy kanállal jól összedolgozzuk. A combfilé szeleteket kiterítjük, és elsimítunk rajta egy réteg tölteléket, majd az egészet óvatosan feltekerjük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy egybe marad, akkor megtűzhetjük fogpiszkálóval. Nekem erre nem volt szükség, úgy tettem a tepsibe, hogy a hajtás legyen alul. A tekercseket megszórjuk csirke fűszersóval, öntünk egy decinyi vizet alájuk, és lefedjük fóliával. Mehet az előmelegített sütőbe, egy órán át párolódik, sül, majd fólia nélkül egy 15 perc alatt megpirítjuk. Ha a tekercsek kihűltek, akkor szépen szeletekre vághatjuk őket.



Ha valaki benézne a fagyasztónkba, akkor azt látná, hogy a húsok között a csirkecomb van többségben. Nagyon egyszerű okai vannak ennek. Egyrészt szeretjük, másrészt egy megfizethető húsfajta. S az sem utolsó szempont, hogy már millió verzióban el tudom készíteni :-) A mostani recept is egy új agyalmányom. Ma ebédre jönnek a barátnőmék, remélem ízlik majd nekik is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése