Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. január 5., vasárnap

Pannika pogácsája

Hozzávalók:
75 dkg finomliszt
40 dkg tejföl
40 dkg margarin
4 dkg élesztő
2 tk só
tetejére:
1 db felvert tojás
Elkészítés:
Este érdemes a munkának nekilátni. Egy tálba mérem a lisztet, belekockázom a margarint, és kézzel összedolgozom  őket. Ekkor jöhet bele a só, a morzsolt élesztő és a tejföl. Pár perc alatt össze áll a tészta, amit aztán letakarok, és beteszek a hűtőbe egy éjszakára. Másnap egy fél órával hamarabb kiteszem a pultra, mint ahogy dolgozni szeretnék a tésztával, had melegedjen fel kicsit. aztán lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtom, késsel berácsozom, lekenem tojással, és szaggatom. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom a pogácsákat, majd előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm.




A pogácsa receptje nem saját ötletem, drága Pannikámtól kaptam, Őt pedig az édesanyja tanította erre a pogácsára, ami amennyire egyszerű, annyira finom! Bence az első kóstolás után kijelentette, hogy este gyúrhatom be a következő adagot :-) Nem igazán tudom megmondani, meddig marad friss, mert még aznap elfogyott, az utolsó darabig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése