2014. január 5., vasárnap

Pannika pogácsája

Hozzávalók:
75 dkg finomliszt
40 dkg tejföl
40 dkg margarin
4 dkg élesztő
2 tk só
tetejére:
1 db felvert tojás
Elkészítés:
Este érdemes a munkának nekilátni. Egy tálba mérem a lisztet, belekockázom a margarint, és kézzel összedolgozom  őket. Ekkor jöhet bele a só, a morzsolt élesztő és a tejföl. Pár perc alatt össze áll a tészta, amit aztán letakarok, és beteszek a hűtőbe egy éjszakára. Másnap egy fél órával hamarabb kiteszem a pultra, mint ahogy dolgozni szeretnék a tésztával, had melegedjen fel kicsit. aztán lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtom, késsel berácsozom, lekenem tojással, és szaggatom. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom a pogácsákat, majd előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm.




A pogácsa receptje nem saját ötletem, drága Pannikámtól kaptam, Őt pedig az édesanyja tanította erre a pogácsára, ami amennyire egyszerű, annyira finom! Bence az első kóstolás után kijelentette, hogy este gyúrhatom be a következő adagot :-) Nem igazán tudom megmondani, meddig marad friss, mert még aznap elfogyott, az utolsó darabig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése