2014. január 27., hétfő

Töltött palacsinta

Hozzávalók:
10 db sima sós palacsinta
30 dkg vegyes zöldségkeverék (pl. mexikói mix vagy francia saláta alap)
néhány szelet csirkemell sonka
2 dl majonéz
2 dl tejföl
csipet só
csipet őrölt bors
10 dkg reszelt sajt
ételízesítő
Elkészítés:
A zöldségkeveréket megpároljuk, majd lehűtjük. Közben a majonézt kikeverjük egy nagy evőkanál  tejföllel, sóval, borssal. Belekanalazzuk a mártásba a zöldségeket, az összevagdalt sonkát, majd rászórjuk a sajt felét is.  Gyakorlatilag úgy készítjük el, mintha saláta lenne, csak több majonéz és kevesebb tejföl kerül bele, hogy ne legyen nagyon folyós.Megtöltjük vele a palacsintákat úgy, hogy a tölteléket középre kanalazzuk, majd a palacsinta két oldalát behajtjuk és feltekerjük, mint egy csomagot. Kivajazott jénaiba egymás mellé sorakoztatjuk, majd egy kis delikáttal, borssal kikeverjük a maradék tejfölt, és a palacsinták tetejét bevonjuk vele. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sütőbe téve addig melegítjük, míg a sajt ráolvad a tetejére.




Ma megint olyan ebédet készítettem, ami Bencének nem igazán jön be. Így gondolkodnom kellett azon, neki mit tegyek majd az asztalra, ha haza ér a suliból. A palacsinta mindig nyerő megoldás, de most valami mást akartam, mint a sima lekváros vagy túrós példányok. A fagyasztónkban mindig van különféle zöldségkeverék, s a reggeli felvágottból is maradt még pár szelet csirkemell sonka. Gyorsan elkészíthető, mégis ízletes és különleges ebéd kerekedett belőle. Ha kihagyjuk a sonkát, akkor vegetáriánusok is ehetik. Legközelebb le is tesztelem azt a verziót a keresztlányaimon :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése