2014. február 16., vasárnap

Pizzás-ízes csiguszok

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl kézmeleg víz
0,5 dl tej
3 ek. olaj
1,5 tk só
Tölteléknek:
ízlés szerinti mennyiségben összevagdalt kolozsvári szalonna
5 dkg reszelt sajt

2 ek. zöldfűszer keverék ( lehet friss vagy szárított bazsalikom, oregánó, vagy éppen nagyon apróra vagdalt újhagyma zöldje is)
pizza krém
Elkészítés:
A kenyérsütő üstjébe belepakoljuk a hozzávalókat, és dagasztás-kelesztés programra kapcsolunk. Ha a kenyérsütőben hagyjuk megkelni is a tésztát, akkor van másfél óránk, mialatt kényelmesen elkészíthetjük a tölteléket, és még egy egyszerűbb ebéd összeállítása is belefér az időnkbe :-) Ha lejár a program, akkor lisztezett felületen finoman átgyúrjuk a tésztát, majd téglalap alakúra nyújtjuk, olyan fél centi vastagra. Megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a zöldfűszerrel, szalonnával és reszelt sajttal. Feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vagdaljuk. Jó tanácsként mondom, hogy a legegyszerűbb egy darab cérnával szeletelni, akkor nem folyik ki a töltelék. A tésztarúd alá csúsztatjuk a cérnát, két végét pedig a tészta tetején keresztezve összehúzzuk, így máris vágtunk egy szeletet. A csigákat sütőlemezre tesszük, és hagyjuk újra megkelni. Ez idő alatt szépen bemelegszik a sütő, és közepes lángnál megsüthetjük a pizzás csiguszokat kb. 20 perc alatt.



A pizzás csiga receptjéért köszönet Limarának!
http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html



Holnap hétfő, tehát iskola nap. Vagyis illik valami finom tízórait csomagolni fejlődésben lévő fiamnak :-) Most erre a pizzás csigára esett a választásunk.
Ha valakinek nincs kenyérsütő gépe, azért ne mondjon le erről a finomságról. természetesen hagyományos módon is be lehet dagasztani a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése