2014. március 7., péntek

Spagetti paradicsomos húsgolyóval

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
30 dkg darálthús
5 dl sűrített paradicsom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
1 kk. bazsalikom
1 kk. oregánó
csipet őrölt bors
só ízlés szerint
1 kk. cukor
reszelt sajt
Elkészítés:
A húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom és cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom, és kb. két kanálnyi olajon megpirítom. Ha már jó, hozzáöntöm a paradicsomszószt. Teszek bele sót, cukrot, oregánót, bazsalikomot, és szép lassan összeforralom. Míg összerottyan, addig kb. három evőkanálnyi olajon átsütöm az apró húsgolyókat. Amikor mind kisül, beleteszem őket a paradicsomszószba, és kis lángon tíz percig pötyögtetem. Közben kifőzöm a szokásos módon a spagetti tésztát.  Adagonként tányérra szedem, teszek rá a húsgolyókból és a szószból is. aki szereti, megszórhatja reszelt sajttal.




Bence nagyon szereti a spagettit, az Ő kedvéért született ez a recept, ami tudom, hogy sokaknak nem újdonság, de én egy kicsit a saját szánk íze szerint alakítottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése