Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. június 15., vasárnap

Zöldalmás kukoricasaláta

Hozzávalók:
50 dkg morzsolt kukorica (fagyasztott, vagy dobozos)
4 dl natur joghurt
2 dl majonéz
1 kk. só
1 tk. cukor
1 tk. mustár
1 db zöldalma
1 kicsi fej lilahagyma
Elkészítés:
A kukoricát megpároljuk. Míg elkészül, addig egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Ide kerül a majonéz, a joghurt, a cukor, a só, a mustár. Egyneművé keverjük, megkóstoljuk. Ha szükséges, tehetünk még bele cukrot. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, az apró kockákra vágott zöldalmát és lilahagymát. Átkeverjük, és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek.



Nagyon szeretjük a salátákat, aránylag gyakran is készítem őket. Ez most egy zöldalmás verzió lett, nagyobbik keresztlánykám kedvéért. Finom volt, s mivel tejföl helyett joghurtot használtam, a majonéz sem nehezítette el a mártást, nem lett tömény. Behűtve igazán jól esett mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése