Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. január 15., csütörtök

Diós csokitorta

Hozzávalók
30 dkg finomliszt
10 őrölt dió
25 dkg cukor
2 db tojás
3,75 dl tej
1 cs. sütőpor
Krém:
3 db tojás
4 ek. liszt
1 ek. sötét kakaópor (holland a legjobb)
3 ek. cukor
5 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
1-1,5 dl habtejszín, gyümölcs, vagy más díszítő
Elkészítés:
A tésztához való tojásokat egy tálba ütjük, hozzámérjük a cukrot, a tejet, és habverővel elkeverjük. Belekanalazzuk a darát diót, aztán beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Egy sütőpapírral kibélelt kerek kapcsos tortaformába beleöntjük a masszát, kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle, ne legyenek nagy buborékok sütés közben.  (az én formám  24 cm-es) Közben begyújtjuk a sütőt, s ha már elég meleg, betesszük közepes lángon sülni a tésztát, kb. 25 percre. Ez persze sütő függő, érdemes odafigyelni rá.
Közben megfőzzük a krémet. A tejből egy 2 dl-nyit tálkába öntünk, ebben elkeverjük a cukrot, a kakaóport és a lisztet. A maradék három decit feltesszük főni, s ha már gyöngyözik, beleöntjük a lisztes keveréket, s állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Ha már elég sűrű, levesszük a tűzről, belekockázzuk a csokoládét és addig kevergetjük, míg a csoki felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a margarint beletesszük, és gépi habverővel simára dolgozzuk.
A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, két lapba vágjuk. Megtöltjük a krém 3/4 részével, majd a maradékkal egyenletesen bevonjuk. Nincs más hátra, mint felverni kemény habbá 1-1,5 dl habtejszínt, és azzal feldíszíteni a tortánkat.




Ez a torta imádott férjecském 48. születésnapjára készült ma délelőtt. Nem vagyok nagy mestere a tortakészítésnek, ezért próbálok mindig olyan receptet kitalálni, ami tuti siker kevés ráfordítással is :-) Jelentem ez ma is bejött! Isten éltessen még nagyon sokáig Drágám! <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése