2015. január 18., vasárnap

Sajtgolyó

Hozzávalók:
30 dkg trappista sajt
1 db tojás
1 ek. finomliszt
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzá ütjük a tojást, megszórjuk a liszttel, és tiszta kézzel pár pillanat alatt összedolgozzuk a masszát. Vizes kézzel kicsi diónyi labdákat formázunk belőlük, és forró olajban kisütjük.




A világ legegyszerűbb sajtos étele! Nagyon sok helyen olvastam már róla az interneten, így pontos forrást most nem is fogok megjelölni. Elég legyen annyi, hogy töredelmesen bevallom, nem az én fejemből pattant ki sajnos ez a nagyon okos recept és gondolat :-) a massza tényleg könnyen kezelhető, ha esetleg nagyobb a tojás, megeshet, hogy picikével több liszt kell hozzá. Igaz amit még a recepteknél olvastam, miszerint ha valaki ezt egyszer megkóstolja, eszében sem lesz többet a hagyományos rántott sajt verzióval vesződni. Próbáljátok ki bátran, nálunk nagy sikere volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése