Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. január 18., vasárnap

Sajtgolyó

Hozzávalók:
30 dkg trappista sajt
1 db tojás
1 ek. finomliszt
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzá ütjük a tojást, megszórjuk a liszttel, és tiszta kézzel pár pillanat alatt összedolgozzuk a masszát. Vizes kézzel kicsi diónyi labdákat formázunk belőlük, és forró olajban kisütjük.




A világ legegyszerűbb sajtos étele! Nagyon sok helyen olvastam már róla az interneten, így pontos forrást most nem is fogok megjelölni. Elég legyen annyi, hogy töredelmesen bevallom, nem az én fejemből pattant ki sajnos ez a nagyon okos recept és gondolat :-) a massza tényleg könnyen kezelhető, ha esetleg nagyobb a tojás, megeshet, hogy picikével több liszt kell hozzá. Igaz amit még a recepteknél olvastam, miszerint ha valaki ezt egyszer megkóstolja, eszében sem lesz többet a hagyományos rántott sajt verzióval vesződni. Próbáljátok ki bátran, nálunk nagy sikere volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése