2015. február 8., vasárnap

Joghurtos-citrusos kavarós

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
3 dl citromos joghurt
2 db tojás
5 dkg őrölt dió
20 dkg cukor
1 cs. sütőpor
1 kk. reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzákanalazzuk a joghurtot és a cukrot, majd habverővel krémesre keverjük. Beleöntjük a diót, a lisztet és a sütőport, a reszelt citromhéjat aztán szépen összedolgozzuk. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük kb fél óra alatt.


A kavart sütikben az a legjobb, hogy gyorsan elkészülnek, és nem lehet elrontani őket. Bár a liszt minősége és a tojások nagysága itt is mérvadó, az eljárás egyszerű. Ha kicsit sűrű a massza, akkor kanalazunk még hozzá joghurtot, ha pedig hígnak találjuk, megszórjuk még egy kevés liszttel :-) Lehet csak simán megszórni porcukorral, vagy esetleg hűlés után kettévágni és lekvárral, pudinggal megtölteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése