Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 8., vasárnap

Joghurtos-citrusos kavarós

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
3 dl citromos joghurt
2 db tojás
5 dkg őrölt dió
20 dkg cukor
1 cs. sütőpor
1 kk. reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzákanalazzuk a joghurtot és a cukrot, majd habverővel krémesre keverjük. Beleöntjük a diót, a lisztet és a sütőport, a reszelt citromhéjat aztán szépen összedolgozzuk. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük kb fél óra alatt.


A kavart sütikben az a legjobb, hogy gyorsan elkészülnek, és nem lehet elrontani őket. Bár a liszt minősége és a tojások nagysága itt is mérvadó, az eljárás egyszerű. Ha kicsit sűrű a massza, akkor kanalazunk még hozzá joghurtot, ha pedig hígnak találjuk, megszórjuk még egy kevés liszttel :-) Lehet csak simán megszórni porcukorral, vagy esetleg hűlés után kettévágni és lekvárral, pudinggal megtölteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése