2015. március 8., vasárnap

Omlós rácsos pite

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
1 db tojás
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 kk. őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
0,5 dl tej
+ 2-3 ek. darált dió
1 kis üveg meggylekvár (lehet persze barack vagy más is)
Elkészítés:
A liszthez hozzá kockázzuk a margarint, és két kezünk között elmorzsoljuk. Mehet bele a sütőpor, a cukor, a fahéj, a citrom reszelt héja, valamint a tej és a tojás. Kézzel alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk. A negyedét félre tesszük, ebből lesznek majd a rácsok. Előveszünk egy tepsit, és a tésztát úgy nyújtjuk, hogy bele illesztve egy kis peremrész is legyen. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált dióval. a maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, és berácsozzuk vele a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szépen megsül. Érdemes kivárni, hogy teljesen meghűljön, mert elég morzsálódós, s úgy könnyebb kockákra vágni. Porcukorral bőven meghintve kínáljuk.




Nőnap van, s ez alkalomból a fiúktól gyönyörű csokor rózsát, és cserepes jácintot kaptam. Mindkettőt nagyon szeretem, de a drágáimat még jobban, ezért megleptem őket egy tányér süteménnyel. Mivel a párom nagyon szereti ezeket a pitéket, nem kellett sokáig gondolkodnom, mi is kerüljön a délutáni kávéja mellé. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése