Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. április 16., csütörtök

Zöldbableves 2.

1 kg zöldbab
30 dkg füstölt hús (lehet tarja, lapocka)
2 dl tejföl
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
1 ek. apróra vágott kapor
1 púpos ek. liszt
ételízesítő vagy só ízlés szerint
2 tk. fűszerpaprika
Elkészítés:
Ha a hús csak füstölt, de nincs megfőzve, akkor azzal kezdjük, hogy kockákra vágjuk, és a hagymával, fokhagymával együtt előfőzzük. Hiszen a zöldbabnak nem kell annyi idő, hogy a füstölt hús is kellőképpen megpuhuljon, ha együtt főzzük őket. Amikor már a hús majdnem puha, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet, az ételízesítőt, a vagdalt kaprot és annyi vízzel felöntjük, hogy kellően sűrű levest kapjunk. Félig lefedve megfőzzük. Közben a tejfölt a liszttel és a fűszerpaprikával elkeverjük csomómentesre. Teszünk hozzá a forró léből is pár kanállal, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük a levest a habarással.Kis ideig még hagyjuk gyöngyözni, hogy a liszt nyers íze elfőjön. Megkóstoljuk, ha kell, még utána sózhatjuk. Pár csepp ecettel pikánssá tehetjük. Lehet tálalni.




Amikor a zöldbabnak szezonja van,. akkor szinte hetente készítek egy-egy jó adag levest vagy főzeléket belőle. Most azonban még csak a fagyasztóból tudtam elővarázsolni egy csomag sárga hüvelyűt. Feldobtam egy kis sonkával, és isteni ebéd lett belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése