Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. június 30., csütörtök

Olajbogyós-csirkés penne

Hozzávalók:
30 dkg penne
25 dkg csirkemell
1 kis csomag olajbogyó (magozott)
5 dkg kockázott bakon
5 dl sűrített paradicsom
2-3 kisebb érett paradicsom
10 dkg morzsolható sajt(Lidlben kapható)
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
oreganó, bazsalikom szárítva (frissen még jobb)
só, frissen őrölt bors
cukor
2 kanál olaj
Elkészítés:
Először a szósznak ugorjunk neki. A hagymát megtisztítva nagyon apróra vágjuk, és a odatesszük pirulni. Pár perc múlva mehet hozzá a fokhagyma is. Amikor már üveges a hagyma, akkor felöntjük a sűrített paradicsommal, amit higítunk ízlés szerint pár kanál vízzel. Befűszerezzük, és az apróra vagdalt paradicsomot is hozzáadjuk. Lefedve addig pároljuk, míg a paradicsomkockák meg nem puhulnak kicsit. Aki túl savanykásnak találja, az bátran tegyen bele pici cukrot. Az olajbogyót csepegtessük jól le, és a felét karikázzuk fel, majd mehet a szószba. Ha elérte a kellő sűrűséget a mártás, zárjuk el alatta a gázt. A következő (de aki ügyes, az addig megteheti ezt is, míg fő a szósz) hogy a csirkemellet csíkokra vágjuk, és egy ek. olajon a baconnal együtt átpirítjuk egy kevés sóval és borssal ízesítve. Közben vizet forralunk, és a szokásos módon kifőzzük a pennét. Nincs is más dolgunk, mint egy nagy tálba beletenni a leszűrt tésztát, ráönteni a mártást és a húst. A morzsolható sajt felét tegyük rá, majd alaposan forgassuk össze. Tálaláskor a tányérokon még szórjunk rá a morzsolható sajtból, és díszítsük meg pár olajbogyóval.


Szeretem az olaszos ízeket, s ha egy igazi csizmalakó még jót is nevet ezen a tésztán, én akkor is élvezettel kanalaztam be ma délben :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése