Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. augusztus 19., szombat

Zöldséges töltött cukkini karikák

Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini (most pont az a célunk, hogy tölteni való karikákat tudjunk belőle vágni)
25 dkg sajt
1 kisebb fej hagyma
4-5 fej gomba
1-2 paradicsom
1/ kalifornia paprika
2 db tojás
1-2 ek. zsemlemorzsa
frissen őrölt bors, só
morzsolt bazsalikom
2 ek. olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, megtöröljük, de nem hámozzuk meg! A végeit levágjuk, és kb. 2 cm vastag karikákra szeleteljük. A közepüket kivágjuk egy hegyes késsel úgy, hogy szép karikákat kapjunk. Félre tesszük, nem sózzuk. A töltelékhez apróra összevagdaljuk a megmosott és megszárított gombákat,a paprikát, hagymát és a cukkini kisebb karikáit, amit már nem érdemes töltéshez használni. Serpenyőbe olajat öntünk, mehet bele az összevagdalt alapanyag, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és megpároljuk. Ha a nedvességet elfőtte, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tojásokat. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát is, de csak annyit, hogy kanalazható, de ne túl tömény tölteléket kapjunk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rásorakoztatjuk a cukkini karikákat. Megpakoljuk töltelékkel. Felszeleteljük a paradicsomot,és minden csomag tetejére teszünk egy szép karikát. A sajtot lereszeljük és bőven megszórjuk vele a töltött cukkiniket. Mehet a sütőbe, ahol közepes lángon addig sütjük, míg a sajt szép barnára nem olvad a karikák tetején, és a cukkini ressre nem puhul.
Egy lapáttal alányúlunk és tányérra szedjük a finomságot. Lehet tálalni!



Kaptam egy szép cukkinit, amiből valami olyasmit akartam készíteni, amit az idén még nem ettünk. Mivel a keresztlányom is nálunk vendégeskedett, adta magát, hogy hús nem kerülhet az ételbe, de bevallom, nem is hiányolta belőle senki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése