2018. július 19., csütörtök

Lecsós csirkemáj

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 nagy fej hagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
majoranna (nekem friss van az erkélyen, de természetesen a morzsolt is megfelel hozzá)
1 tk. fűszerpaprika
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
2 ek. étolaj
Elkészítés:
A hagymát megtisztítom, és fél karikákra vágom. Olajat öntök a lábosba, és beleteszem a hagymakarikákat, majd egy csipetnyi sóval megszórom, hogy egy kis levet engedjen, és megpárolódjon. Hiszen a lecsó és a máj hamar elkészül, nem szeretném, ha a hagyma lenne a legkeményebb benne. Míg pár percet párolódik, addig felcsíkozom a megmosott paprikát és kockákra vágom a paradicsomot. A majorannát is megmosom, és deszkán aróra vagdalom. Közben a hagyma elkészül, így mehet rá a paprika, majd a paradicsom. Sózom, borsozom, és megszórom a fűszerpaprikával. Pici vizet is kap, éppen csak egy kortynyit, nehogy leégjen. Fedő alatt párolom. Közben a májakat kettévágom, és amikor a lecsó már jó félig elkészült, tehát ress a paprika, akkor ráteszem a tetejére. Megszórom a majorannával, és tovább párolom. Amikor a májat már a fakanállal el tudom vágni, és belül még kellemesen rózsaszín, de már látszik, hogy nem véres, feljebb tekerem a lángot, és elfőzöm a lecsó alatti nedvességet. El is készült az étel, alig fél óra alatt. Én főtt krumplit adtam mellé és uborkasalátát.


A csirkemájat több okból is lehet, vagy éppen érdemes szeretni :-) Egyrészt könnyen beszerezhető, aránylag olcsó belsősége a baromfinak, amiből szinte percek alatt varázsolhatunk finom fogásokat. Másrészről pedig talán kevesen tudjátok, hogy nem csak vasat, de folsavat, cinket, káliumot és kálciumot is tartalmaz. Na meg persze A, B6 , C és E -vitaminokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése