2011. november 4., péntek

Reszelt túrós


Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 db tojás sárgája
1 cs. sütőpor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
Töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojás
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj ízlés szerint

Elkészítés:
A liszthez hozzádaraboljuk a margarint, és kézzel jól összemorzsolgatjuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a kakaóport és a tojás sárgáját. Jól kidolgozzuk, majd 10 percre betesszük a fagyasztóba. Ez az idő pont elég arra, hogy összeállítsuk a tölteléket. A túrót villával áttörjük, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Jól összekavarjuk. A fehérjékből habot verünk, és óvatosan azt is beleforgatjuk egy fakanállal a túrós masszába.
A fagyasztóból kivesszük a lehűlt tésztát, és megfelezzük. Egyik felét nagy lyukú reszelőn egy margarinnal kikent-kilisztezett tepsibe reszeljük, lehetőleg úgy, hogy a tepsi egész alját befedje. Erre ráhalmozzuk a túrós tölteléket, majd a maradék tésztát a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni, porcukrozva kínáljuk.


A férjem és a fiam nagyon szeretik a túrós édességeket, én már kevésbé. De ugye a lényeg az, hogy nekik finomakat süssek:-)) Így nagy kedvenc nálunk ez a gyorsan elkészíthető reszelt túrós, aminek receptjét egy szomszédasszony nagymamájától kaptam. Nem csak desszertként állja meg a helyét, de második fogásként is kínálható egy tartalmas leves után.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a túrós süti, és egyszerűnek tűnik az elkészítése is! Biztosan ki fogom majd próbálni!

    VálaszTörlés