2011. november 3., csütörtök
Diótorta
A piskóta és a krém elkészítésének menetét megtalálod a "Torta a 11. születésnapra" bejegyzésnél. Ugyanakkora a piskóta, mint amit ott leírtam. A különbség csak annyi, hogy a krémbe itt darált dió került, a torta tetejét pedig 1 1/2 tábla olvasztott tortabevonóval kentem le. A felolvasztáshoz egy tálkába összetördeltem a csokit, hozzátettem két kanál olajat, és vízgőz felett gyakran kavargatva szép folyóssá melegítettem. Ezután egy széles pengéjű késsel elkentem a torta tetején, és diódarabokkal és cukorgyönggyel díszítettem.
Ez a torta a férjem egyik születésnapjára készült. A főzött tortakrém még sohasem okozott csalódást, nálunk mindenki nagyon szereti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép, gratulálok:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlés