Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 12., hétfő

...


Mézeskalácsot sütni igenis egyszerű dolog! Csak valahogy mindig azt hisszük, valami ördöngősség az egész. Ha a tészta összeáll, nyújtani és szaggatni igazán gyerekjáték. S hogy mennyire igaz ez, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy ma délután bő egy óra alatt megsütöttük Bencével az idei mézeskalács adagunkat. A receptet az édes nassok között meg lehet itt találni a blogomban.
Jó móka volt, felváltva nyújtottunk és szaggattunk, közben megbeszéltük mi volt ma a suliba, jókat nevetgéltünk. Holnap ha minden jól megy, akkor a diós kosárkák lesznek napirenden. Először úgy gondoltam, hogy csak a kosárkákat sütöm meg, és később töltöm. De aztán úgy döntöttem, a hagyományos diótöltelékes verziót sütöm meg. Aztán szépen összekevergetem majd a likőröket is, had érjenek az ízek a hűtőben, spájzban. Nem tartunk nagy eszem-iszomokat az ünnep miatt, de egy kevés finomság azért mindig készül nálunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése