Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 20., kedd

Melegszendvics krémek


1. verzió
Hozzávalók:
1db 40 dkg-os löncshús konzerv
2 db főtt tojás
1 dl tejföl
2 tk. mustár
1 ek. margarin
1 ek. pizzakrém
reszelt sajt
A löncshúst villával összetöröm, a főtt tojásokat belereszelem, hozzáadagolom a többi összetevőt és jól kikavarom. Ezzel kenem meg a kenyereket, amiket aztán megszórok reszelt sajttal, és már mehetnek is a sütőbe.
2. verzió
Hozzávalók:
2 dl tejföl
1 májkrém
mustár

delikát
1 arasznyi kolbász
Trappista sajt (fele reszelve bele,másik fele a tetejére)
Pirosarany CSÍPŐS( de aki nem szereti a csípőset, az természetesen használhat csemegét is, de ezzel pikánsabb lesz az íze)
tojás főve
A keményre főzött tojásokat lereszelem, a kolbászt apróra vagdalom, vagy ledarálom, a májkrémet villával összenyomkodom. Minden hozzávaló mehet egy tálba, jól kikavarom ezt is, és kenem vele a kenyereket, majd ezek is a sütőben landolnak jó 10-15 percre.


A téli idő valahogy hozza magával a melegszendvicses-teás vacsorákat. Bár Bence a legnagyobb melegben is képes melegszendót vacsorázni, de neki olyankor elég, ha a melegszendvicssütőt vagy a minigrillt be üzemelem. Ha azonban mindhárman ezt vacsorázunk, akkor egyszerűbb a gáz tepsijét megpakolni. Sokféle krémet kitaláltam már, az összetétel általában attól függ, mit találok a hűtőben, polcokon. A második receptet az egyik barátnőmtől kaptam, már régen emlegeti, milyen finom is egy ilyen vacsora. Érdemes szerintem mindkettőt kipróbálni, aztán a család szája-íze szerint alakítgatni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése