2011. december 28., szerda

Zöldséges malaccsülök



Hozzávalók:
2 db kicsi sertéscsülök
2 szál sárgarépa(ízlés szerint bármilyen zöldség tehető még mellé)
1 babérlevél
1 nagyobb fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
sertéssült fűszersó
1 dl sör
Elkészítés:
A csülköket alaposan bedörzsölöm a fűszersóval, meghintem egy kis őrölt köménnyel és durvára őrölt borssal, majd belefektetem a jénaiba. A hagymát megtisztítom és négybe vágva a hús köré teszem a fokhagymagerezdekkel együtt. A sárgarépát szintén megtisztítom, és darabokra szeletelve a hús mellé dobom. Jöhet hozzá a babérlevél is, és egy jó másfél decinyi vizet öntök az egész alá. Lefedem a jénait, és betolom a sütőbe, ahol kis lángon jó egy órán át párolom lefedve. Miután az edény fedelét leveszem, sörrel meglocsolom a már majdnem kész sültet, és hagyom, hogy a hús színt kapjon.
A vele sült zöldségekkel és krumplival kínálom.

Ez megint egy olyan étel, aminek eddig nálam nem volt hivatalos leírása. De ma délelőtt beszereztük a szilveszteri kocsonyához való husokat, kicsit átrendeztük a fagyasztót, és kiderült, hogy ez a két kis csülök már nem feltétlenül kell a kocsonyás lábosba. Mivel azonban a férjecském dolgozni megy holnap, gondoltam meglepem néhány finom falattal. Sütés után a husit szeletekre vágtam, hogy könnyebben ételes dobozba tudjam majd pakolni neki a krumpliágyra. Azt hiszem egy adagnyi savanyúság is jól jön majd hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése