2012. február 14., kedd

Körözött


Hozzávalók:
25 dkg túró
1 dl tejföl
1/2 fej lila hagyma
őrölt kömény

kevés piros paprika
Elkészítés:
A túrót villával összenyomkodjuk kicsit, majd hozzátesszük a tejfölt, belereszeljük a hagymát, és megszórjuk a fűszerekkel, sóval. Alaposan kikeverjük, majd megkóstoljuk, hogy az ízek harmonizálnak-e egymással. Ha szükséges, utánaízesítjük, ha elsőre jól sikerült, akkor már csak pirítósra, vagy friss kenyérre, kiflire kenve jóízűen megesszük.


Bevallom, a fotó nem a legjobban sikerült. Az étkező asztalon túl sok fényt kapott a világítástól, olyan lett, mintha nem lenne benne paprika. Pedig tettem bele, esküszöm:-) Majd legközelebb újra lefényképezem.
Ám a lényegen a kép mit sem változtat: szeretjük a körözöttet, télen, nyáron egyaránt. Én igazából juhtúróval kedvelem, de azt elég ritkán veszek, a tehéntúrós változat azonban gyakran kerül be a reggeli vagy a vacsora választékába. Ebből az adagból például holnap reggel Bence tízóraira szánt két zsemléjét fogom megkenni. Egy flakon teával és egy Balaton szelettel már gondolom kihúzza déli egy óráig, míg hazaér:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése