Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. április 29., vasárnap

Tepsis csirke krumplival, lila hagymával és fokhagymával megágyazva

 Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (kettévágva  a forgónál)
1 kg krumpli
3-4 gerezd fokhgyma
1-2 fej lila hagyma
csirke fűszersó
ételízesítő
Elkészítés:
a krumplit meghámozom, és lehetőleg egyforma karikákra vagdalom. Beteszem a tepsibe, megszórom ételízesítővel és összeforgatom. Erre pakolom a befűszerezett csirkecomb darabokat, majd elszórom köztük a felcikkezett lila hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kevés vizet öntök alá (kb 1,5 dl) és fóliával letakarva előmelegített sütőbe tolom egy jó órára. Utána leveszem a fóliát, és addig hagyom még sülni, míg szép színt nem kap a hús.



Gyorsan összedobható egytál étel. Laktató, komplett vasárnapi ebéd lett belőle most is, kiegészítve egy adag finom kapros-tejfölös uborka salátával. Olyan jó, hogy ezeknek a zöldféléknek is lassan itt van az ideje. Az uborka  a zöldségestől volt még ugyan, de a kapor a konyhaablakom párkányának kínálatából való. Ott nevelem a jövő zöldségeit is, ott sorakoznak a paradicsom és paprika palánták, a kelbimbó kezdemények, a citromfű, a levélpetrezselyem, és egy fagyis dobozban Bencének újhagyma:-)))
Még annyit akartam írni, hogy a fokhagymát én nem szoktam megtisztítani, hártyájával együtt dobom a tepsibe. Imádom, amikor sütés után a villával kinyomkodhatom a héj alól az illatos krémet.

4 megjegyzés:

  1. Timi Jól néz ki...nálunk is kedvenc "étek" azzal a különbséggel, hogy én a krumplit hasábra vágom...bár a mondás szerint a forma is változtathat az ízeken...legközelebb TIMIS lesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van úgy kedves Mara, hogy én is hasábokra vágom. De ez a krumpli amolyan salátakrumpli féle volt, hosszúkás-hengeres, így célszerűbbnek láttam karikázni:-)))Na nem mintha a fiúk nagyon nézegették volna, milyen alakzatot pakolnak a szájukba:-))))

      Törlés
  2. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek, írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a megtisztelő felkérést! Üzenetemet elküldtem nektek:-)
    Szép napot! Timi

    VálaszTörlés