Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. július 1., vasárnap

Kavart ribizlis pite


Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
1 db tojás
5 dkg csokoládé
ribizli(vagy bármilyen idénygyümölcs)
sütés után porcukor
Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A csokit apróra vagdaljuk, vagy lereszeljük és  a masszához adjuk. Egy kikent pitesütőbe kanalazzuk a tésztát, és a tetejét gazdagon megszórjuk a leszemezett, megmosott és alaposan lecsepegtetett ribizlivel. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd alaposan megszórjuk porcukorral és tálaljuk.



A ribizli nem igazán kedvelt gyümölcs nálunk, a fiúk el sem tudják képzelni, hogy ehető ami nem édes:-) Éppen ezért ma ezzel a kavart pite sütéssel kezdtem a napot, és egy órával ezelőtt az utolsó szelet is elfogyott:-))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése