2012. július 1., vasárnap

Kavart ribizlis pite


Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
1 db tojás
5 dkg csokoládé
ribizli(vagy bármilyen idénygyümölcs)
sütés után porcukor
Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A csokit apróra vagdaljuk, vagy lereszeljük és  a masszához adjuk. Egy kikent pitesütőbe kanalazzuk a tésztát, és a tetejét gazdagon megszórjuk a leszemezett, megmosott és alaposan lecsepegtetett ribizlivel. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd alaposan megszórjuk porcukorral és tálaljuk.



A ribizli nem igazán kedvelt gyümölcs nálunk, a fiúk el sem tudják képzelni, hogy ehető ami nem édes:-) Éppen ezért ma ezzel a kavart pite sütéssel kezdtem a napot, és egy órával ezelőtt az utolsó szelet is elfogyott:-))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése