2012. december 14., péntek

Krémlikőr

Hozzávalók:
1,5-2 dl rum (ízlés szerint)
2 dl tejszín
5 ek. kapuccínó por
5 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejszínt egy tálkába öntöm, és habverővel elkeverem benne a kapuccínó port, a cukrot és a vaníliás cukrot. Nem kell felverni, csak kevergetni, hogy a szárazanyagok kissé feloldódjanak. Ezután egy üvegbe beleöntjük a rumot, majd a tejszínes keveréket. Jól összerázzuk, és betesszük a hűtőbe, ahol egy hétig pihentetjük. Közben persze egy-két alkalommal felrázogatjuk. Karácsonyra pont jó lesz :-)




Ma délelőtt elkészítettem a szokásos kis tojáslikőrömet, és a spájz polcait szemlélve találtam egy üvegbe rumot, amit annak idején valami süteményhez vettünk. Régen őrzök egy ehhez hasonló receptet, amit most kicsit átpofoztam saját szám-íze szerint, és ez lett belőle. Én 1,5 dl rumot használtam hozzá. Természetesen megkóstoltam, bár tudom, hogy még a rum íze dominál benne, de garantáltan kellemes lesz egy-egy pohárkával elnyalogatni belőle az ünnepek alatt :-) Nem nagy az alkoholtartalma, maga az összmennyiség sem, de ennyit megengedhetünk magunknak évente egy alkalommal.....

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet és nem kell hozzá semmi bonyolult hozzávaló...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szépen érik össze, nagyon kellemes íze van.

      Törlés