Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 csapott kk. só
Töltelékhez:
7 dkg dióbél
2 ek. baracklekvár
Tetejére: étcsoki
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzámérem a margarint, a porcukrot és a sót. Gyorsan tésztává gyúrom, majd beteszem a hűtőbe pihenni. Az eredeti leírás
szerint az sem baj, ha egy egész éjszakát a hűvösön pihen, de egy óra mindenképpen kell neki. Én nem tudtam egy egész éjszakát várni, az enyém jó két órát töltött pihizéssel. Közbe a diót ledaráltam, összekevertem a lekvárral, a tepsibe pedig belekészítettem egy szilikonlapot. Pihentetés után a tésztából gesztenye nagyságú golyókat formáztam, az ujjammal mélyedést nyomva a közepükbe. Ide tettem kávéskanállal a tölteléket. Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 percet sütöttem, majd tálcára téve megvártam, míg teljesen kihűlnek. Közben felmelegítettem a mikróban a tasakos tortabevonómat, és pici nyílást vágva a csokimáz tasakján feldíszítettem a zserbócskákat.
Nagyon szeretem a zserbót, de az idén nem akartam bajlódni vele. Ám egy közösségi oldalon feltűnt ez a recept, és egyszerűen nem tudtam ellenállni neki:-)
Ezer köszönet Bonbonmániának, hogy megmutatta nekünk! az eredeti leírás itt található:
http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2011/01/zserbo-aproban-piszke-utan-szabadon.html
Nagyon ötletes, és isteni finom lehet!! Felveszem az elkészítésre váró sütireceptek közé! Köszi!!
VálaszTörlésTedd azt Marika:-) Nem fogsz csalódni benne. Egy jó tanács: dupla adaggal kezd a sütést :-)))
VálaszTörlés