Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. december 12., szerda

Zserbó golyók

 Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 csapott kk. só
Töltelékhez:
7 dkg dióbél
2 ek. baracklekvár
Tetejére: étcsoki
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzámérem a margarint, a porcukrot és a sót. Gyorsan tésztává gyúrom, majd beteszem a hűtőbe pihenni. Az eredeti leírás
szerint az sem baj, ha egy egész éjszakát a hűvösön pihen, de egy óra mindenképpen kell neki. Én nem tudtam egy egész éjszakát várni, az enyém jó két órát töltött pihizéssel. Közbe a diót ledaráltam, összekevertem a lekvárral, a tepsibe pedig belekészítettem egy szilikonlapot. Pihentetés után a tésztából gesztenye nagyságú golyókat formáztam, az ujjammal mélyedést nyomva  a közepükbe. Ide tettem kávéskanállal a tölteléket. Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 percet sütöttem, majd tálcára téve megvártam, míg teljesen kihűlnek. Közben felmelegítettem a mikróban a tasakos tortabevonómat, és pici nyílást vágva  a csokimáz tasakján feldíszítettem a zserbócskákat.



Nagyon szeretem a zserbót, de az idén nem akartam bajlódni vele. Ám egy közösségi oldalon feltűnt ez a recept, és egyszerűen nem tudtam ellenállni neki:-)
Ezer köszönet Bonbonmániának, hogy megmutatta nekünk! az eredeti leírás itt található:

http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2011/01/zserbo-aproban-piszke-utan-szabadon.html

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, és isteni finom lehet!! Felveszem az elkészítésre váró sütireceptek közé! Köszi!!

    VálaszTörlés
  2. Tedd azt Marika:-) Nem fogsz csalódni benne. Egy jó tanács: dupla adaggal kezd a sütést :-)))

    VálaszTörlés