2013. június 4., kedd

Csirkés kuszkusz

Hozzávalók:
20 dkg kuszkusz
30 dkg csirkehús
2 ek. olaj
2 ek. apróra vágott zöldfűszer keverék (metélőhagyma, petrezselyem)
ételízesítő
csirke fűszersó
Elkészítés:
A csirkehúst csíkokra vágjuk. Lehet csirkemell vagy csirkecomb egyaránt. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal és hagyjuk egy fél órát pihenni. Utána serpenyőbe tesszük és megsütjük, megpirítjuk a húsfalatokat. Közben a kuszkuszt egy tálba tesszük. Pontosan dupla mennyiségű ételízesítős vizet forralunk (ha van egy kis húslevesünk, azzal még finomabb), és ha felfőtt, akkor a kuszkuszra öntjük. Keverünk egyet rajta, majd letakarjuk tíz percre. Ezután sincs már más tennivalónk vele mint hogy belekeverjük az apróra vágott fűszereket és a pirított csirkehúst a visszamaradt kis olajjal együtt. Máris tálalható.


Gyors étel, olyan, amivel egy kicsit különlegessé lehet tenni a mindennapok ebédjeit. A kuszkusz elkészítése gyerekjáték, és nagyon sokféleképpen lehet ízesíteni. aki szeretné, nyugodtan tehet bele párolt zöldségeket, gombát, kukoricakonzervet is. Rontani nem fog az ízén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése