Hozzávalók: (kb. 3dl-hez)
8-10 szem szép érett apróbb eper
1 dl tejszín
1 dl tej
1 tk. méz
leheletnyi őrölt fahéj
Elkészítés:
Az eperszemeket megtisztítjuk, megmossuk, majd pürésítjük. Egy shakerba (vagy ha nincs, akkor egy fél literes műanyag palackba) beletesszük az eperpépet, a mézet, a fahéjat, a tejet és a tejszínt. Lezárjuk és alaposan összerázzuk. behűtjük, és már lehet is fogyasztani.
Nálunk igazándiból csak Bence szereti ezeket a tejes turmixokat, de neki ha csak tehetem, szívesen el is készítem. Ma még születésnapi köszöntés volt nálunk, s a citromos álom nevű édességet eperrel díszítettem fel. A maradék gyümölcsöt használtam ehhez az italhoz, ami pompás kiegészítője lesz a vacsorának. Ha házi tejet használunk, akkor azzal kiváltható a tejszín, hiszen az elég zsíros, főleg ha a forralt "fölét" is felhasználjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése