Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. október 2., szerda

Almalekvár

Hozzávalók:
kb. 2 kg alma ( 1,5 kg reszelt almára lesz szükség)
20 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
2 csapott tk. őrölt fahéj
1 cs. 4:1 zselésítő
Elkészítés:
Az almákat vékonyan meghámozzuk, leöblítjük, majd lereszeljük. Lábosba téve ráreszeljük az alaposan megmosott és megtörölt citrom héját, megszórjuk a fahéjjal, és belekeverjük a zselésítőt. Közepes lángon összefőzzük, majd a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a cukrot, újra feltesszük főni, de most sem kell sok idő neki. Újraforrástól (inkább bugyogástól) számított öt perc, aztán mehet az előkészített üvegekbe, majd száraz dunsztba.



Gyönyörű almát vettem ma a zöldségesnél, és potom áron, mert 100 Ft volt kilója. Már régen motoszkált bennem az almalekvár gondolata, és most úgy éreztem, itt az idő :-) Nem akartam extrém módon ízesíteni, de úgy gondoltam, hogy a fahéj és a reszelt citrom semmiképpen nem ronthat az ízén. Nekem most 4:1-ben zselésítőm volt itthon, gyorsan össze is húzta a hozzávalókat, kevergetni kellett folyamatosan, hiszen az alma azért tömörebb még reszelve is, mint egy barack. De a végeredmény kellemesen pikáns ízű lett,s bár nem  folyik túlságosan, süteménybe, palacsintába isteni lesz a télen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése