Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. december 27., péntek

Baconos csirkerúd

Hozzávalók:
 60 dkg csirkemell filé
3 db tojás
3 ek. finomliszt
1 kk. őrölt bors
ételízesítő (ízlés szerint)
1 ek. zöldfűszer keverék (lehet simán csak petrezselyemzöld is)
4 ek. tejföl
15 dkg reszelt sajt
20 dkg szeletelt bacon
Elkészítés:
A húst egyforma csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, beleütjük a  tojásokat, rászórjuk a lisztet és a zöldfűszereket, a reszelt sajtot, valamint a borsot és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a mellkockákat. Egy őzgerinc formát, vagy szögletes sütőformát kibélelünk a szalonna szeletekkel úgy, hogy a végei kilógjanak a formából. Belekanalazzuk a húsos masszát, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük közepes lángon. Persze ez is mint minden sütőfüggő is, érdemes menet közben néha megnézegetni. Ha készen van, akkor hagyjuk a formában hűlni egy kicsit, majd egy deszkára borítjuk. Érdemes megvárni, míg teljesen kihűl, akkor szépen lehet szeletelni.



A karácsony persze hozta magával, hogy megont valami finomságot tegyek az asztalra. Szakítva a korábbi évek hagyományos rakott csirkemellével, az idén ezt a baconos verziót készítettem el. Nekünk nagyon bevált, felvettük a "szeretjük" listánkra :-) Az eredeti leírásban azt ajánlják, hogy a formát előtte kenjük ki margarinnal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Én nem tettem. Egyrészt mert a szalonna azért enged a zsírjából, tehát nem hiszem, hogy leragadna, másrészt pedig én kerámia sütőformát használtam. Éppen ezért nem volt szükségem arra se, hogy a hús átsülése után tepsire borítva még visszatoljam az egészet a sütőbe, és kívülről is megpirítsam rajta a szalonnát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése