60 dkg csirkemell filé
3 db tojás
3 ek. finomliszt
1 kk. őrölt bors
ételízesítő (ízlés szerint)
1 ek. zöldfűszer keverék (lehet simán csak petrezselyemzöld is)
4 ek. tejföl
15 dkg reszelt sajt
20 dkg szeletelt bacon
Elkészítés:
A húst egyforma csíkokra vagy kockákra vágjuk.
A karácsony persze hozta magával, hogy megont valami finomságot tegyek az asztalra. Szakítva a korábbi évek hagyományos rakott csirkemellével, az idén ezt a baconos verziót készítettem el. Nekünk nagyon bevált, felvettük a "szeretjük" listánkra :-) Az eredeti leírásban azt ajánlják, hogy a formát előtte kenjük ki margarinnal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Én nem tettem. Egyrészt mert a szalonna azért enged a zsírjából, tehát nem hiszem, hogy leragadna, másrészt pedig én kerámia sütőformát használtam. Éppen ezért nem volt szükségem arra se, hogy a hús átsülése után tepsire borítva még visszatoljam az egészet a sütőbe, és kívülről is megpirítsam rajta a szalonnát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése