Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. március 6., csütörtök

Rakott sonkás tészta

 Hozzávalók:
20 dkg száraztészta (orsó, copfocska ízlés szerint)
5 dkg bacon
10 dkg sonka (ez lehet sima Spáros vagy hasonló)
2,5-3 dl tejföl
2 db tojás
5 dkg reszelt sajt
1 csík kalifornia paprika (ez el is hagyható, ha nincs)
2 evőkanál zöldfűszer (metélőhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld)
ételízesítő
őrölt bors
Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon lobogó sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félre tesszük. A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt egy tálba öntjük. Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors. Az ételízesítővel vigyázzunk, a szalonna is sós volt! A tojásokat ketté választjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is. A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk.
Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk egy
 jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt.





Ma palóclevest főztem, s azon gondolkodtam, mit adhatnék mellé második fogásnak, ami nem a szokásos tészta vagy palacsinta verzió. Mivel Bence ma elég későn ér haza a suliból, borítékolható, hogy olyan éhes lesz, mint a farkas. Ezért szétnéztem hűtőben kamrában, s összedobtam ezt a rakott
 tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése