Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. április 12., szombat

Legényfogó leves

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé
20 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 közepes fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 karalábé
1 szelet zeller
10 dkg zöldborsó
2-3 fej gomba
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
1 db citrom
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1-1,5 liter zöldségleves alaplé (lehet maradék húsleves, vagy kockából is)
1 kk. őrölt bors
2-3 ek. olaj
1 ek. liszt
ételízesítő vagy só
Elkészítés:
Célszerű a tisztítással, darabolással kezdeni, akkor már mindent a kezünk ügyébe tudunk készíteni. A csirkemellfilét és a májat közel egyforma csíkokra vágjuk, de külön tálkába tesszük. A zöldségeket kockázzuk, a répát karikázhatjuk is, ha úgy szimpatikusabb nekünk. A hagymát apróra kockázzuk, és az olajon kicsit megdinszteljük, majd hozzá adjuk a húst, és fehéredésig átforgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, kivéve a borsót, kicsit megszórjuk ételízesítővel és őrölt borssal, majd kevés folyadékot öntünk alá, hozzá dobunk egy körömnyi citromhéjat, és lefedve pároljuk. Amikor már majdnem puha a csirkemell és a zöldség, akkor hozzá tesszük a májat és a borsót is. Felengedjük az alaplével, úgy, hogy egy jó kis tartalmas levest kapjunk. Míg összefő,- ez csak pár perc, hiszen a májnak sem kell sok idő- addig a tejszínt és a tejfölt kikeverjük egy csapott evőkanálnyi liszttel. Ha a leves már jó, akkor szedünk a habaráshoz a forró léből pár kanálnyit, összekeverjük, és a leveshez csorgatjuk. Megszórjuk a vágott petrezselyemmel, és ízesítjük pár csepp citromlével. Lehet tálalni.




Régen izgatta már ez  leves a fantáziámat, hiszen minden alapanyag ami benne van, kedvemre való. Több receptet is elolvastam az elkészítéséről, aztán kialakítottam a magam verzióját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése