Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. május 19., hétfő

Kókuszos csiga

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
3 ek. cukor
csipet só
8 dkg olvasztott margarin
1 db egész tojás+ egynek a sárgája
Töltelék:
2-3 dkg olvasztott margarin
3 ek. cukor
5 dkg kókuszreszelék
sütés után:
pár kanál tej és 1/2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A kenyérsütőbe beleöntöm a langyos tejet, a kicsit villával összekevert tojásokat, valamint az olvasztott margarint. Mehet rá a liszt, a cukor, a csipetnyi só, végül a szétmorzsolt élesztő. Dagasztás (nálam nyolcas) programon indulhat a gép. Amikor már elcsitul, megkezdi a kelesztést a kenyérsütő, akkor én rendszerint kiveszem egy tálba  a tésztagombócot, és a mikróba teszem. Természetesen nem kapcsolom be, csak hagyom, hogy abban a meleg zárt térben szépen megnőjön a kelt tésztám. Ezután lisztezett felületre teszem, kézzel kicsit ellapítom, majd szép vékony téglalappá nyújtom. Megkenem az olvasztott margarinnal, megszórom kókuszreszelékkel és cukorral. Jó szorosan feltekerem. Levágok egy darab cérnát, s a tésztarúd alá csúsztatom. Kb. két centi vastag szeleteket vágok a cérna segítségével úgy, hogy a tészta alá csúsztatott cérnát a tészta tetején keresztezem, és meghúzom, mintha meg akarnám kötni. Csodásan elvágja a szeletet, anélkül, hogy kifolyna belőle a töltelék jó része. Sütőpapíros tepsibe teszem egymás mellé a csiguszokat, és egy konyharuhával lefedve hagyom újra megkelni. Ez idő alatt alaposan bemelegszik a sütő is. beteszem a csigákat, közepesnél kicsit kisebb lángon kb. 20 perc alatt sültek meg nekem. Közben egy kevés tejet melegítek, elkeverem benne a vaníliás cukrot. Miután kiveszem a tepsit a sütőből, még forrón megöntözöm az édes tejjel a kókuszos csigákat.



A recept eredetije Limaránál található, kelt kakaós csiga néven:
http://www.limarapeksege.hu/2010/07/kelt-kakaoscsiga.html


Hétköznap lévén pár hétig még gondoskodni kell a suliba vihető tízórai adagról is. Bár Bencénél igazándiból a tatu kifli hódít, most egy kelt csigát készítettem neki, a változatosság kedvéért kakaó helyett kókusszal megtöltve. Leírni nem lehet azt az illatot, ami már sütés közben belengte az egész lakást. Persze a kóstolással nem lehet holnapig várni. Már most a délutáni bicajozáshoz elvitt magának és a barátjának két darabot, hiszen aki teker, annak kell az erőnlét :-)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ki fogom próbálni nagyon szeretem a kókuszos dolgokat!

    VálaszTörlés