2014. május 17., szombat

Hawaii spagetti

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
25 dkg főtt-füstölt tarja
1 dbz ananász konzerv
2-3 ek. olaj

2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, majd félre tesszük. A tarját kisebb kockákra vágjuk, és egy kanálnyi olajon megpirítjuk. Míg pirul, addig kiszedjük az ananászt a dobozból, és a tarjához hasonló kockákra daraboljuk, majd a serpenyőbe tesszük azt is. Felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint adunk hozzá sót, valamint 1-2 kanálnyit az ananász levéből. Összeforraljuk, s ha már elérte a kellő sűrűséget, akkor beleforgatjuk a tésztát.



Egyszerű, de mégis mutatós és laktató egytálétel húsz perc alatt. Tökéletes fogás volt erre a szombat ebédre, de azt hiszem, naptól függetlenül máskor is elkészítem majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése