Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. május 6., kedd

Paprikáskrumpli, ahogy a fiúk készítik

 Hozzávalók:
2 kg krumpli
1 nagyobb szál főzőkolbász
1 pár csípős debreceni
1 db jókora póré hagyma
2 db zöldpaprika
1/2 csípős zöldpaprika
2 db paradicsom
zsír
fűszerpaprika

Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és vízre
tesszük, hogy ne feketedjen meg. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a paprikákat és a paradicsomot megmossuk és szintén kockákra vágjuk.  A tüzet megrakjuk, s ha már kicsit parázslik a tűz, akkor feltesszük a bográcsot, és belekanalazzuk a zsírt. Ha megolvad, mehet bele a hagyma, amit jól átpirítunk. Közben felkarikázzuk a kolbászokat, és azt is a hagymára dobjuk, had piruljanak. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, jó kis lecsós alapot kell készíteni. Pici víz, és szórhatjuk a fűszerpaprikát, majd következhet a krumpli. ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk, hogy szépen készre rotyogjon. Néha óvatosan belekeverünk, ügyelve, hogy a krumplit ne törjük nagyon össze. Akkor jó, ha már sűrű szaft van rajta. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni kicsit, aztán tányérokba szedve már lehet is kanalazni.
Igazándiból nem az volt a lényeg, hogy mit főzünk, hanem  az, hogy szabadban, bográcsban, és az én legkevesebb közreműködésemmel készüljön az ebéd :-) A két pasi összeszokott mozdulatokkal dolgozott együtt, és meg kell mondanom, istenit alkottak! A szemem pedig igazándiból akkor kerekedett el, amikor az ebéd végeztével még el is mosogattak :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése