2 kg krumpli
1 nagyobb szál főzőkolbász
1 pár csípős debreceni
1 db jókora póré hagyma
2 db zöldpaprika
1/2 csípős zöldpaprika
2 db paradicsom
zsír
fűszerpaprika
só
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és vízre
tesszük, hogy ne feketedjen meg. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a paprikákat és a paradicsomot megmossuk és szintén kockákra vágjuk. A tüzet megrakjuk, s ha már kicsit parázslik a tűz, akkor feltesszük a bográcsot, és belekanalazzuk a zsírt. Ha megolvad, mehet bele a hagyma, amit jól átpirítunk. Közben felkarikázzuk a kolbászokat, és azt is a hagymára dobjuk, had piruljanak. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, jó kis lecsós alapot kell készíteni. Pici víz, és szórhatjuk a fűszerpaprikát, majd következhet a krumpli. ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk, hogy szépen készre rotyogjon. Néha óvatosan belekeverünk, ügyelve, hogy a krumplit ne törjük nagyon össze. Akkor jó, ha már sűrű szaft van rajta. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni kicsit, aztán tányérokba szedve már lehet is kanalazni.
Igazándiból nem az volt a lényeg, hogy mit főzünk, hanem az, hogy szabadban, bográcsban, és az én legkevesebb közreműködésemmel készüljön az ebéd :-) A két pasi összeszokott mozdulatokkal dolgozott együtt, és meg kell mondanom, istenit alkottak! A szemem pedig igazándiból akkor kerekedett el, amikor az ebéd végeztével még el is mosogattak :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése